Over M!N! Muziek

Heb jij een kleintje tussen de 6 maanden en bijna 4 jaar en vind jij muziek leuk en belangrijk? Dan is M!N! Muziek iets voor jullie!

Wat is M!N! Muziek?
M!N! Muziek biedt je de kans om samen met jouw kleintje kennis te maken met muziek. Het programma bestaat uit korte reeksen en iedere reeks heeft zijn eigen thema. De reeksen bevatten 4 lesjes van 30 min. en een afsluitend Doe-Maar-Mee-Concert, waar opa, oma of een buurvrouw jouw M!N! Muzikant mag komen bewonderen. De groepjes zijn klein, met maximaal 8 kinderen, waardoor er meer dan voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er gaat niets boven muzikale interactie. Dat is een van de redenen waarom M!N! Muziek kiest voor verticale groepen, groepen waarin de leeftijden door elkaar lopen. Niet alleen de muzikale interactie tussen jouw en je kindje zijn van belang, maar jouw M!N! Muzikant observeert zijn of haar mede muzikantjes en dit inspireert enorm. Daarnaast is het ook fijn om met een broertje of zusje tegelijkertijd te kunnen deelnemen.

In de groepslessen krijg je de kans om met verschillende instrumenten kennis te maken. De online filmpjes zijn meer toegepast op materialen die je in huis hebt en waar je muziek mee kunt maken. Je hoeft dus niet meteen te investeren in instrumenten. De ontdekkingstocht van klanken is heel belangrijk voor kleine kinderen. Het kunnen onderscheiden van verschillende klanken is namelijk ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Je traint het gehoor van je kindje om kleine verschillen te horen, bijvoorbeeld in lettergrepen die op elkaar lijken.

Wat leer je jouw kleintje eigenlijk?
Naast het feit dat muziek maken en beleven met je kind gewoon ontzettend leuk en ontspannend is, draagt het ook bij aan de ontwikkeling van je kind. Tijdens het muziek maken en de beleving ervan vindt er een soort kruisbestuiving plaats in de hersenen. Er worden verschillende gebieden tegelijkertijd gestimuleerd. Voor jouw kind heeft dit een positieve uitwerking op bijvoorbeeld de taalontwikkeling, maar ook de motorische ontwikkeling. Je kindje maakt spelenderwijs kennis met de verschillende aspecten van muziek en kan verschillende instrumentjes uitproberen.

De doelen van M!N! Muziek zijn:

  • Stimuleren van muzikale vrijheid bij jou en je kindje
  • Stimuleren van muzikaal samenspel op het niveau van je kindje
  • Vergroten van kennis en muzikale intelligentie
  • (beter) leren zingen
  • Ontwikkelen van ritmegevoel
  • Ontwikkelen van muzikale creativiteit
  • Kennismaken met instrumenten
  • Vergroten van durf en spontaniteit

Hoe vaak is M!N! Muziek?
Ieder kwartaal wordt er een nieuwe reeks aangeboden, zo kun je steeds deelnemen aan nieuwe lessen, waarin je nieuwe liedjes leert en met andere instrumenten in aanraking komt. De reeksen bevatten 4 lesjes van 30 min. en een afsluitend Doe-Maar-Mee-Concert, waar opa, oma of een buurvrouw jouw M!N! Muzikant mag komen bewonderen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reeksen bij jou in de buurt? Laat hier dan even een berichtje achter!

Informeer hier naar welke reeksen er beschikbaar zijn.

Meer over M!N! Muziek
De muzikale ontwikkeling van jonge kinderen is zó onwijs belangrijk en dient zóveel doelen, toch raken jonge kinderen vaak tussen wal en schip als het gaat om muziekeducatie en daar brengt M!N! Muziek verandering in!

M!N! Muziek is een programma van ivMuziek, waarin verschillende contextgebonden muzieklessen worden gegeven, binnen een gewenst thema en gericht op de voorschoolse doelgroep (al vanaf 6 maanden!).
In kleine klasjes wordt de muzikale interactie tussen (groot)ouder / begeleider en kind op een speelse wijze gestimuleerd.
De kleine groepen geven ruimte voor persoonlijke aandacht en onderlinge uitdaging. Irene Versluis, eigenaar van ivMuziek, is een geschoolde pedagoog, moeder en muzikant in hart en nieren.

De muzikale themareeksen van M!N! Muziek zijn niet alleen voor de allerkleinsten, maar ze sluiten ook goed aan op de muzikale interesse van kleuters.
De muzieklessen worden voor deze doelgroep op niveau uitgebouwd, in aansluiting op de motorische capaciteiten en de belevingswereld van de 4 en 5 jarigen.